20 Şubat 2012 Pazartesi

Adaçaylı Kuru Fasulye Tarifi

Adaçaylı Kuru Fasulye Tarifi

Kullanılacak malzeme (6 kisilik)
1/2 kilo kuru fasulye,
1 dal adaçayı,
2 dis sarmısak,
600 gram olgun domates veya 2 kasık tuzsuz natürel domates salçası,
1/2 bardak mısırözü yagı,
tuz ve karabiber.

Hazırlanışı
Yapımı: Bir gece önceden fasulyeyi temizleyip bir tencere soguk suyun içine atın ve öyle bırakın.
Ertesi gün fasulyelerin suyunu süzüp dökün. Sonra fasulyeleri alacak büyüklükte bir tencereye 3 litre soguk suyla birkaç
yaprak adaçayı ve bir dis sarmısak koyun. Islatılmıs fasulyeleri de içine bosalttıktan sonra tencereyi atese oturtun.
Fasulyeleri dirilikleri kaybolmadan hafif bir ateste haslayın. Fasulyeler haslanınca suyunu süzün. Adaçayı yapraklarıyle
sarmısagı çıkarıp atın.
Fasulyeleri alacak büyüklükteki tencereye mısırözü yagını bosaltın. Bir dis sarımsakla bir defne yapragını da tencereye
attıktan sonra kabı atese koyun. Yag kızmaya baslayınca defne yapragıyle sarmısagı kevgirle çıkarıp atın ve yagın içine
suyu süzülmüs haslanmıs fasulyeleri dökün.
Tahta bir kasıkia karıstırırken tuzunu ve karabiberini serpin. Kabugu çıkarıldıktan sonra çekirdekleri ayıklanmıs ve ince
telli bir süzgeçten geçirilmis domatesi de kattıktan sonra tahta kasıkla gene karıstırıp kabın kapagını örtün. Kaptakileri
onbes dakika kaynattıktan sonra çukur bir servis tabagına bosaltın ve yanında bir et yemegi oldugu halde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder